Kamers en Suite

Weetjes

Kamers en suite of suite is de benaming voor een combinatie van een voorkamer, de kamer aan de straatkant, en een achterkamer, gescheiden door een of twee schuifdeuren. De schuifdeuren beslaan de halve breedte van de ruimte. De deuren worden meestal achter kasten geschoven, zodat aan beide zijden van de deur opbergmogelijkheden zijn. Soms is in een van de kamers echter geen kast maar een muur te zien. De deuren kunnen geheel van hout zijn, vaak met panelen, of ingezet met sierglas of glas in lood, zodat er meer licht in de andere ruimte komt. Beide kamers van de suite hebben een deur naar de gang.

De suite werd soms ingericht als theater, waarbij de ene kamer als podium en werkruimte dient en het publiek in de andere kamer plaatsnam. Meestal voor een optreden in de huiselijke sfeer, maar het komt ook voor dat een woning met een suite als openbaar theater wordt ingericht. De uitdrukking “tussen de schuifdeuren” als aanduiding voor een optreden in de huiselijke sfeer, vindt haar oorsprong in de suite, waar de schuifdeuren als theatergordijn fungeerden en de ruimte tussen de schuifdeuren

De bestaande situatie

Bij het terugplaatsen van kamers en Suite in “oude” panden zijn uit de ornamentenplafonds plaats en maten te herleiden. In tegenstelling met vroeger, toen de kastdeuren betingeld en behangen werden, worden de kastdeuren nu meestal geaccentueerd met panelen en een doorlopend lijnenspel.

De wens

Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever maken wij onze kamers en Suites. Bee Pee HOUT bouw kan vrijwel elk profiel en elke maken. Gesloten, gedeeltelijk open of geheel open kasten en deuren zijn mogelijk.ook lijsten maken wij op maat in bijpassende stijl.

De gekozen oplossingen

De schuivende deuren zoals vroeger op een rails sluiten vaak niet goed omdat vloeren niet recht lopen. Ook maakt het schuiven in deze opstelling veel geluid. Bee Pee HOUT bouw heeft als oplossing hangende deuren in een rails met soft close eindstoppen. Vaak is er veel loze ruimte bij een kamers en suite. Wanneer de wens er is om deze ruimtes te kunnen benutten zijn er in onze ontwerpen diverse mogelijkheden dit stijlvol uit te voeren. veelal in

Het resultaat

Door de plaats en uitstraling van een Kamers en Suite is de ruimte waarin deze metamorfose heeft plaats gevonden het beste te omschrijven als verhuizen zonder weg te gaan.