Delftweg

Weetjes

De Delftweg ligt aan de rand van Rijswijk langs het Rijn en Schiekanaal.

Het Rijn-Schiekanaal  is sinds 1893 de complete waterverbinding tussen de Schie en de Oude Rijn bij Leiden.Onderdelen van het kanaal hebben hun eigen namen en geschiedenis. Bij de Delftweg gebruikt men de naam Delftsche Vliet. De Delftsche Vliet heeft een lengte van 4,6 kilometer tussen Delft en Rijswijk. In het midden van de 12e eeuw werd de verbinding tussen Delft en Rijswijk gegraven.. Van 1891 tot 1894 werd de Delftse Vliet verbreed.

De bestaande situatie

Achter de woning was een bestraat terras. Binnen was een traditionele indeling met een achterkamer en gescheiden keuken.

De wens

Een open keuken in een verlengende uitbouw, een overkapt terras en een nieuwe pui on de woonkamer.

De gekozen oplossing

Er is gekozen voor een doorlopende betonnen fundering en vloer. Tussen het terrasdeel en de verlenging van de keuken is een koudebrug aangebracht. De opbouw is in prefab hout skeletbouw. Sfeer ondersteunend  is een zinken dak met felsverbindingen.

Het resultaat

De oude keuken is deels woonkamer geworden en deels de doorloop vanuit de woonkamer naar de nieuwe keuken. Vanuit de nieuwe keuken kan via een deur in de zijgevel van de uitbouw het overkapte terras betreden worden. Vanuit de woonkamer kan dit door de nieuwe achtergevel pui met openslaande stolpdeuren. De uitbouw is geïsoleerd met een Rc waarde van 4.1. Alle kozijnen zijn voorzien van HR ++ beglazing. Door Schlegel kader afdichting zijn de kozijnen onzichtbaar tochtdicht.