Acasiastraat

Weetjes

De acasiastraat ligt in de bloemen-bomenbuurt. Het statenplan voor de buurt is in 1901 door de beroemde Nederlandse architect Berlage ontworpen. Het plan omvatte vele pleintjes, plantsoenen, speeltuinen. En enkele scholen. Met de uitvoering van het plan werd gestart in 1911 in de jaren 20 werd bouw voltooid. De bouwstijlen in de wijk zijn gevarieerd met architectuur volgens De Stijl, Nieuwe Haagse School en het Expressionisme.

De naamgever van de straat de Acasia kent ongeveer 1300 ondersoorten en komt oorspronkelijk voor in Australië, Amerika en Afrika. In de oudheid werd de Acasia als heilige boom gezien, bij de oude Grieken heette de boom de heilige tak. In de Joodse historie zijn het eerste Heilig Tabernakel en Ark van Acasia hout gemaakt.

De bestaande situatie

Aan het einde van de Acasiastraat nabij de Valkenboskade zijn door de gemeente Den Haag enkele kavels uitgegeven. Op deze kavels konden binnen vrij ruime regels zogenaamde tussen woningen gerealiseerd worden. Voor de tussenwoning waaraan Bee Pee HOUT bouw heeft meegewerkt is gekozen voor Prefab beton bouw.

De wens

Nieuwe kozijnen voor en achter met draai kiep indeling maar met een schuifraam uitstraling. Tevens openslaande deuren, een erker, garage- en entreedeuren met binnenstedelijk uiterlijk De afwerking binnen en buiten is door de opdrachtgever zelf ter hand worden genomen.

De gekozen oplossing

De kozijnen zijn inclusief dagstukken binnen en buiten met beugels op het betonnen skelet gemonteerd. De draaival ramen zijn voorzien van MACO beslag, de deuren van Habo beslag, Voor de garage is gekozen voor een vouwdeur oplossing met een CENTOR vouwbeslag. Foto’s van de garagedeuren zijn te zien in onze galerij buitendeuren.

Het resultaat

De woning behoort tot het gemeentelijk initiatief tot stadsinvulling zoals aangeboden in het gemeentelijk bouwboek..

Acasiastraat - Eindresultaat project Bee Pee HOUT bouw